cyrk - komentarze |
Nie mam nic do powiedzenia. Nie mam nic do pomyslenia. Wszystkie moje slowa i czyny wynikaja li i jedynie z przyzwyczajen nabytytch droga rozwoju w okreslonym srodowisku miejscu i czasie. Normy spoleczne. Wizerunek jaki tworze bo nalezy dazyc do wzglednej doskonalosci. Od siebie nie mam nic. |
|
Tak napisali inni: |
24.07.2006 :: 11:14 :: nat-mo2.aster.pl Heh. Wiem wiem.. ale skoro -li tylko- jest poprawne to wydaje mi sie znaczy ze -li i jedynie- tez. Czyli ze Borejkowie moze i lansowali bledy stylistyczne ale niekoniecznie w tym wypadku :) |
23.07.2006 :: 22:59 :: prosie2-1.aster.pl a mi chodzilo o to ze li i jedynie w znaczeniu to samo... jedynie i jedynie.. w tlumaczeniu.. |
23.07.2006 :: 15:45 :: nat-mo2.aster.pl Li: przestarz., książk. - jedynie, tylko; dzis najczesciej w polaczeniu: li tylko - Nie cierpieli go, li tylko dlatego, ze byl od nich madrzejszy. To cytat ze slownika poprawnej polszczyzny. Wydawalo mi sie ze mniej wiecej o to wlasnie mi chodzilo. A nie o jedno i to samo ;> |
22.07.2006 :: 22:30 :: prosie1.aster.pl li i jedynie, czyli jedno i to samo.. wiem wiem... borejkowie lansowali bledy stylistyczne :p |
Talk.pl :: Wróć |